• Kerst spelen met kinderen – 15 verhalen & 3 zangspelen

 Met tips, aanwijzingen en patronen

 

Auteur: Marjet de Jong

 

Kerstmis is een feest dat we graag met veel sfeer vieren, thuis, in de kerk en op school.  Met de kerstspelen in dit boek kan een voorbereidingsgroep zo aan de slag. Ze zijn ontstaan in de praktijk en geschikt voor kinderen van nul tot ongeveer twaalf jaar.


Dit boek bevat 15 verhalen die kinderen helpen in het kerstverhaal te kruipen en het wonder van nabij mee te maken. In elk spel gaan behalve Maria en Jozef ook andere personages op pad. Ze maken onderweg van alles mee om uiteindelijk aan te komen bij het pasgeboren kindje in de kribbe. De tekst is bedoeld om te worden voorgelezen terwijl de kinderen meespelen, verkleed in de rol van hun keuze. De andere aanwezigen doen mee door tussendoor kerstliederen te zingen. Er zijn ook drie muzikale varianten opgenomen: een eenvoudig gezongen kerstspel, een mini oratorium op de tekst van de Bijbelse lezingen, en een mirakelverhaal over de heilige familie op de vlucht.

De algemene aanpak staat voorin beschreven. Achterin staan ideeën voor het decor, patronen voor de kleding, werktekeningen voor een demontabele stal, de boom van Jesse en andere decorstukken. Tips voor de bekendmaking van het feest maken het boek compleet.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Kerst spelen met kinderen – 15 verhalen & 3 zangspelen

  • Model: 3284
  • Beschikbaarheid:
  • 14,50€


Tags: Kerst spelen met kinderen – 15 verhalen & 3 zangspelen