• Kerstposter - P. Creyghton

 

Kerstposter voor alle scholen en parochies

 

Alle katholieke scholen en parochies krijgen binnenkort een kerstposter toegestuurd. Deze is bedoeld om aan kinderen de betekenis van kerstmis uit te leggen. Bij de poster hoort ook begeleidend lesmateriaal. Op de poster – die landelijk wordt verspreid – staat een kersttafereel van de Limburgse kunstenaar Patrick Creyghton.

Op de afbeelding zijn onder meer herders in een Limburgs heuvellandschap te zien, met op de achtergrond de mergelgrotten van Bemelen. De poster is een initiatief van de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) en de bisschoppelijk gedelegeerden voor het katholiek onderwijs van de gezamenlijke bisdommen. Ze willen scholen en parochies op die manier ondersteunen om catecheseprojecten rondom het kerstverhaal op te zetten. De poster kan bijvoorbeeld de hele adventsperiode op een centrale plek in de school hangen. Er is ook een digitale versie beschikbaar voor gebruik op het digibord in de klas.

De NKSR geeft ook begeleidend lesmateriaal bij de poster uit, met suggesties hoe de poster voor verschillende leeftijdsgroepen te gebruiken is. Dit is ontwikkeld door de Stichting Bisschoppelijke Vastenactie, die in deze periode ook de Adventsactie organiseert. In dit lesmateriaal staat de kerststal centraal, steeds vanuit een ander perspectief. Voor elke week van de Advent is er een verhaal met verschillende werkvormen, een gebed en een lied. Het materiaal biedt mogelijkheden voor samenwerking van leerlingen uit verschillende groepen en geeft daarnaast uitgewerkte suggesties voor elke ‘bouw’ afzonderlijk. Het lesmateriaal is vanaf begin november te downloaden van de website van de NKSR .

“We hopen dat de poster en het materiaal van de BVA een bijdrage kunnen leveren aan het vieren van Advent, de periode waarin we toeleven naar de geboorte van Jezus Christus,” schrijft  onderwijsbisschop mgr. Jan Hendriks van Haarlem-Amsterdam in de brief die samen met de poster wordt verstuurd. “Het schept een band om samen bewust uit te kijken naar één van de belangrijkste feesten van het jaar. Dat maakt verschil: Kerstmis zal voor de leerlingen meer betekenis krijgen.”

 

 

 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Kerstposter - P. Creyghton

  • Model: 0218
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 5,00€


Tags: Kerstposter - P. Creyghton