• Houd me niet vast - brochure

 Over de kerkelijke uitvaart

‘Houd me niet vast. Over de kerkelijke uitvaart’, is de titel van een handig boekje op zakformaat van de afdeling catechese van het bisdom Roermond.

Ook anno 2011 nemen veel nabestaanden afscheid van een dierbare in een kerkelijke context. Vaak is de redenering: het hoort er bij, het is altijd zo geweest. 

Maar ook kiest een toenemend aantal mensen voor een buiten-kerkelijke uitvaart. Men is vervreemd geraakt van Kerk en geloof. De geestelijke rijkdom van een gelovige afscheid is niet langer bekend of misschien zelfs nooit bekend geweest.

Waar gaat het eigenlijk over bij een kerkelijke uitvaart? Aan de hand van informatieve én meditatieve teksten, in combinatie met mooi beeldmateriaal, wordt de inhoud en de vormgeving van een kerkelijke uitvaart laagdrempelig gepresenteerd. 

Het boekje is bestemd voor alle mensen die vanuit hun professie of vanuit een persoonlijke ervaring in aanraking komen met leven, sterven en dood. 

Het boekje kan tijdens een rouwgesprek aangereikt worden aan de nabestaanden. Het kan ook gegeven worden aan de leden van het koor dat de uitvaarten opluistert, of aan de vrijwilligers die nabestaanden bezoeken, of aan ernstig zieken.
 
Het boekje wil ook uitdrukkelijk een eerste kennismaking zijn voor mensen die om welke reden dan ook op afstand zijn geraakt van de Kerk, dan wel nog nooit met de Kerk in aanraking zijn geweest. Ze wil de kracht en de troost van het Katholieke uitvaartritueel dichterbij brengen.

Als bijlage bij dit boekje vind u verder van de hand van Hub Vossen van de dienst Kerk en Samenleving, een pastorale wilsverklaring rondom het sterven en de uitvaart.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Houd me niet vast - brochure

  • Model: 3279
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 2,50€


Tags: Houd me niet vast - brochure