• Haal het beste uit je kind én jezelf

 Hoe pas je het Deugdenproject toe? Annelies Wiersma heeft de theorie van 'Het grote deugdenboek voor ouders en kinderen' tot leven gebracht. Ze vertelt in haar boek over de praktijk die ze zelf het beste kent: de opvoeding van haar zoon. Samen ontdekken moeder en zoon de betekenis van allerlei deugden. Ook boeiend voor leerkrachten, begeleiders in de kinderopvang en kindercoaches die met de deugdenaanpak aan de slag willen en inspirerende voorbeelden uit de praktijk kunnen gebruiken.

Enkele reacties:

Een praktisch en inspirerend boek. LIBELLE

Wat een geweldige verrassing dit boek. Het leest als een trein. EDUCARE

Met dit leuke boek ontdek je dat opvoeden geen eenrichtingsverkeer is. EZELTJE PRIK

Een belangrijk boek voor gezin en school. NBD-BIBLION

Dit is opvoeden met een gouden randje. OUDERS VAN NU

Ik voelde me soms werkelijk een politieagent thuis; "Niet doen! Afblijven! Blijf nu eens van je broertje af! Schreeuw niet zo!" Dit waren kreten die dagelijks door mij gebruikt werden tegen mijn zoontjes. Dit koste mij erg veel energie, en gaf mij ook helemaal geen goed gevoel. Soms hoorde ik mezelf gewoon schreeuwen, pure onmacht dus! Ik ben hier ook helemaal niet trots op. Ik er heel erg over na gaan denken, en kwam tot de conclussie dat ik helemaal niet zo wil zijn, en dat het toch anders moest kunnen. Maar hoe?
Ik ben op onderzoek uitgegaan hoe wij als gezin het roer om zouden kunnen gooien. Toen ik las over het Deugdenproject had ik echt zoiets van; dit is een hele mooie, respectvolle opvoedmethode. Ik heb daarom het boek besteld van Annelies Wiersma: Haal het beste uit je kind en jezelf. Het boek las weg als een trein. Door tijdgebrek heb ik er twee avonden over gedaan. Maar wat een openbaring voor mij. Het kan dus echt heel anders!
Ik heb het de volgende dag meteen "uitgeprobeerd" op de kinderen, en je gelooft het niet, maar wat een verandering! Door in "afwijkend" gedrag, toch de positieve deugd te benoemen die er achter schuil gaat, benader je je kind heel anders. Hij voelt zich gewaardeerd. De deugd waar hij in tekort schiet, haal je aan op een manier dat je kind hier zelf over na gaat denken, zodat er een balans in gevonden wordt. Dit werkt dus echt! We hebben een geweldig leuk en gezellig weekend gehad, met twee kinderen die zich werkelijk heel positief hebben gedragen. Wat een heerlijk gevoel om een dag niet te hebben geschreeuwd uit pure onmacht. Hier gaan we voor!
Uiteraard is dit voor ons nog maar het begin. In eerste instantie gaat het veel tijd kosten om de deugden jezelf eigen te maken, en je kinderen deze deugden ook te leren kennen. In het boek staan dan ook hele mooie voorbeelden hoe je dit in de praktijk kunt toepassen. Ik wacht nu op de deugdenkaarten die ik ook besteld heb, zodat we deze als aanvulling kunnen gebruiken.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Haal het beste uit je kind én jezelf

  • Model: 0578
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 19,95€


Tags: Haal het beste uit je kind én jezelf