• Vertel het anderen - Nicky Gumbel

 

Waarom en hoe doe je een Alpha-cursus?

Kun je een Alpha-cursus organiseren, zonder de hulp van dit boek? Niet echt! Je kunt jezelf en anderen heel wat teleurstellingen besparen, als je eerst leest wat Nicky Gumbel schrijft over de principes en de praktijk van de Alpha-cursus.

De Alpha-cursus is wellicht de eenvoudigste en effectiefste manier om anderen over Jezus Christus te vertellen. Na de start in een Londense kerk, hebben duizenden kerken over de hele wereld deze aanpak overgenomen. En de resultaten zijn verbluffend.

Inmiddels heeft de Alpha-cursus meer dan 3 miljoen mensen grondig kennis laten maken met het christelijk geloof – op een ontspannen, open wijze, zonder dwang. Begrijpelijke taal, humor, eerlijke gesprekken, samen eten… Naast de overdracht van kennis maken deze elementen de Alpha-cursus tot wat hij is: een uniek instrument in de handen van God.
240 pagina's

WOORD VOORAF BIJ DE NEDERLANDSE EDITIE

De eerste Nederlandse Alpha-conferentie werd in 1997 gehouden in de Opstandingskerk in Houten. Hoofdspreker was toen Nicky Gumbel, auteur van de Alpha-cursus in de huidige vorm en predikant van de anglicaanse kerk Holy Trinity Brompton in Londen, bakermat van de alpha-cursus. Hoewel ik al een Alpha-conferentie in Londen had meegemaakt, was het toch erg spannen om het hele concept hier in Nederland uitgelegd te krijgen. Zou wat in Engeland zo goed werkt ook hier bruikbaar zijn? Is het niet te... wat dan ook?!

Het enthousiasme van de deelnemers was groot. Hier werd een hulpmiddel aangeboden waarmee je vanuit de lokale kerk direct met je eigen gemeenteleden aan de slag kon gaan om mensen over God te vertellen. Zes jaar later blijkt dat ook in Nederland de Alpha-cursus aanstekelijk werkt. Op meer dan 700 plekken worden deze cursussen gegeven: in kerken, scholen, voor jongeren, studenten, in gevangenissen, enzovoort. Alleen al in het jaar 2002 volgden naar schatting ruim 15.000 mensen in ons land een Alpha-cursus. En de verhalen die we erover horen, zijn veelkleurig en getuigen van zegen.

De inhoud van dit boek zou voor mij - na een aantal jaren te hebben gewerkt als Alpha-coördinator - overbekend moeten zijn. Toch heb ik het als een spannende roman gelezen. Waarschijnlijk omdat we hebben ervaren dat het inderdaad werkt zoals het er staat! De start van de Alpha-cursus in Nederland ligt inmiddels zes jjaar achter ons en we zouden zelf al boeken kunnen schrijven met verhalen van mensen die een illustratie zijn van de processen die in dit boek beschreven worden. Het valt bovendien op dat de auteurs van de Alpha-cursus schrijven vanuit een heldere visie en met veel oog voor details.

Van harte beveel ik dit boek aan. Zowel bij degenen die hun zoveelste Alpha-cursus gaan geven, als bij degenen die overwegen dat te gaan doen. Het boek beschrijft een middel dat zichtbaar door God wordt gebruikt om mensen tot Zich te trekken. En dat is buitengewoon bemoedigend!

- Jan Bakker, coördinator Alpha-cursus - 

Auteur: Nicky Gumbel

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Vertel het anderen - Nicky Gumbel

  • Model: 2592
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 12,50€


Tags: Vertel het anderen - Nicky Gumbel