• Sterker dan de haat

In mijn leven zitten net zoveel butsen en deuken als op mijn gezicht. Mijn neus alleen al is op zevenentwintig plaatsen gebroken. Een drieëntwintigtal breuken heb ik bij het boksen opgelopen en vier via mijn vader.

Drie dromen hebben me overeind gehouden: me weg laten sturen van de justitie¨le inrichting waarin ik was geplaatst - een topprestatie, tot nog toe door niemand geleverd - bendeleider worden en mijn vader vermoorden. Mijn dromen gingen in vervulling, behalve de laatste dan, al was het op een haar na.

Al die jaren hield wraakzucht mij op de been. In de gevangenis van mijn haat werd ik opgezocht door mensen in wie de Liefde huisde en die ervoor gezorgd hebben dat ik in mijn hart op de knieën ging.

Ik, zoon van een alcoholist, een verstoten kind, ik heb het noodlot de nek omgedraaid. Ik heb de wetten van de genetica in het ongelijk gesteld. Daar ben ik trots op. De mens is vrij en kan aan zijn leven een volledig andere wending geven, ten kwade of ten goede.

Tim Guénard

Tim (Philippe) Guénard werd geboren in 1958. In het boek Sterker dan de haat vertelt hij over de pijn van zijn kinderjaren, zijn gebroken jeugd, zijn neergang in de criminaliteit en over de genezing van zijn innerlijke wonden. Tim Guénard is gehuwd en vader van vier kinderen. In zijn huis in de Pyreneeën vangt hij mensen in moeilijkheden op.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Sterker dan de haat

  • Model: 3551
  • Beschikbaarheid:
  • 10,90€


Tags: Sterker dan de haat