• De stille strijd - Anorexia

 Een opmerkelijk verhaal van overwinning op anorexia en misbruik

 Nagenoeg iedereen kent in de eigen familie- of vriendenkring mensen die gebukt gaan onder anorexia nervosa. Slechts weinigen beseffen echter welk lijden deze eetstoornis teweegbrengt.

Engelse Zuster Marie Thérèse (Engelse vader en Ierse moeder) werd vanaf haar prille jeugd seksueel misbruikt en kreeg anorexia nervosa toen ze elf jaar jong was. In dit boek geeft de auteur een krachtig, persoonlijk verslag van haar worsteling. Het is geen vrome vertelling. Zuster Marie Thérèse vertelt haar strijd op een prudente wijze maar met volkomen openheid en met een groot psychologisch inzicht. Het feit dat ze, ondanks alles, haar diepe verlangen om karmelietes te worden tot vervulling kon brengen, geeft een bijzondere dimensie aan haar levensgeschiedenis.

De stille strijd is een ontroerend getuigenis van de wil om, ondanks alle innerlijke verwonding en pijn, een volwaardig leven te kunnen leiden. Dit boek vertelt een aangrijpend levensverhaal van strijd, mislukking en uiteindelijk overwinning.

Het gebed is een krachtige manier om vrede te vinden; het neemt je mee naar een plek diep in jezelf waar zelfs anorexia je niet bereiken kan. Ik geloof dat iedereen van binnen zo’n heilige plaats heeft.

Zuster Marie Thérèse van het Kruis ocd

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

De stille strijd - Anorexia

  • Model: 3617
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 13,50€


Tags: De stille strijd - Anorexia en misbruik