• Ik sta in een kerk

 Over de betekenis van deze woning

 

‘Ik sta in een kerk. Over de betekenis van deze woning’, is de titel van een handig boekje op zakformaat, dat de afdeling catechese van het bisdom Roermond onlangs heeft uitgegeven.


Het kerkgebouw onderscheidt zich heel duidelijk in ‘het gebouwenlandschap’ van een stad of dorp. De vraag die anno 2015 rijst is: waarom staat het gebouw er eigenlijk? Waarom heeft het die vorm? Wat zie ik als ik daar binnen treedt en waar dient dat alles toe? Waarom gedragen mensen zich er eigenlijk zoals zij zich gedragen?


Aan de hand van informatieve én meditatieve teksten, in combinatie met mooi beeldmateriaal, wordt een en ander op een toegankelijke manier gepresenteerd.
Het boekje is een eerste kennismaking met het gebouw en kan dienen als ‘appetizer’ voor mensen die op zoek zijn naar meer.

 

De publicatie is bestemd voor de ouders van dopelingen, communicanten of vormelingen. Maar ook huwelijksparen of toevallige bezoekers van het gebouw, kunnen er hun voordeel mee doen.


Het kerkgebouw blijkt een catechesemethode te zijn, die vaak uitstekend aansluit bij de nieuwsgierige vragen van de zoekende mens.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Ik sta in een kerk

  • Model: 3167
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 1,50€


Tags: Ik sta in een kerk