• Geloven nu dl. 14

 In de reeks Geloven Nu verscheen onlangs deel 14. Geloven Nu is een methode voor een vrij geloofsgesprek in de kleine groep aan de hand van bijbelverhalen. Elke bijeenkomst bevat gespreksvragen, gebed, beeld en bijbels-theologische achtergrondinformatie bij de tekst.

In het veertiende deel proberen de auteurs zo goed mogelijk aan te haken bij de actualiteit. Gewone gesprekken gaan vaak over dingen waar iedereen het over heeft en waar we allemaal ook wel een mening over hebben. Over IS of vluchtelingen bijvoorbeeld. Bij zulke gesprekken speelt een gelovige achtergrond vaak een rol. “Waarom doe je dat nu wel of niet“? En: is er een bepaald motief of drijfveer? Dat kunnen heel praktische dingen zijn, maar dat kan ook dieper gaan en aan je geloof raken. Geloven Nu 14 zoekt aansluiting bij zulke gesprekken – en probeert in die alledaagse gesprekken ruimte en verrassende inzichten in te brengen door de Bijbel erbij te halen.

De thema’s die in de acht bijeenkomsten worden belicht zijn:

1 - Zeker weten dat je gelooft – Over geloof, wetenschap en wijsheid (Job 28,1- 5,7-20) 

2 - Kun je het aan me zien? – Over zichtbare tekenen van geloof  (Deuteronomium 6,4-9)             

3 - Vuur afroepen uit de hemel – over religie en geweld (Lucas 9,51-56)   

4 - Geen leven door schuld – Over in het krijt staan en barmhartigheid (Matteüs 18,21-35)  

5 - Aangewezen op anderen – Over zorg en afhankelijkheid (Johannes 5,1-18)    

6 - Dansend voor de ark – Over vreugde, humor en het heilige (2 Samuël 6,1-23)

7 - Kon ik maar even bij je zijn – Over contact en verbondenheid met de doden (1 Samuël 28,1-22)           

8 - Albert Schweitzer

Behalve de brochure Geloven Nu deel 14 zijn ook de voorgaande delen 'Start', 6, 10, 11, 12 en 13 nog verkrijgbaar. Al met al dus materiaal voor 48 bijeenkomsten. Hoewel het materiaal geschreven is voor groepsbijeenkomsten - en ook door ongeveer 150 bestaande groepen wordt benut - kunnen de brochures ook gebruikt worden voor persoonlijke meditatie of bij het voorbereiden van een overweging. Zowel kerkelijk betrokkenen en ongebonden zinzoekers kunnen meedoen aan Geloven Nu-groepen, een gedegen bijbelkennis is niet vereist en iedere bijeenkomst staat op zich.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Geloven nu dl. 14

  • Model: 3530
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 15,00€


Tags: Geloven nu dl. 14