• Geloven vandaag?

Christendom en moderne rede

Kunnen we in de 21ste eeuw enkel maar toegeven dat de wetenschap het geloof heeft weerlegd? Inderdaad, de vooruitgang in wetenschappelijke kennis heeft onze kijk op de wereld veranderd. We zijn verrijkt met belangrijke ontdekkingen op allerlei gebied (de natuurkunde, de genetica, de archeologie, enzovoort).

Maar betekenen de nieuw ontdekte feiten werkelijk het einde van het geloof in een God die Schepper is? En wat weten wij nu precies over Jezus van Nazareth? Als we ons uitsluitend beperken tot de historische feiten, wat kunnen we dan nog over Hem zeggen? Kan de katholieke Kerk in alle redelijkheid staande houden dat de volle waarheid op godsdienstig gebied alleen bij haar te vinden is? Alleen al het idee dat er een onafhankelijke waarheid buiten onszelf zou bestaan, botst toch onherroepelijk met de vrijheid waar de mens recht op heeft?

De auteur van dit boek gaat rechtstreeks de confrontatie met deze vragen aan, in dialoog met filosofen als Blaise Pascal, John Henry Newman, Joseph Ratzinger (alias paus Benedictus XVI) en met een groot aantal intellectuelen, afkomstig uit verschillende disciplines. Een heilzaam en diepzinnig boek, geschreven in een duidelijke taal die de lezer bij het betoog betrekt.

Over de auteur

Manuel Cabello werd geboren in 1944 en werd in 1973 in Madrid tot priester gewijd. Hij is doctor in de theologie. Hij heeft jarenlang in Rome gewerkt. Sinds 1991 woont en werkt hij in Brussel.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Geloven vandaag?

  • Model: 3712
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 13,50€


Tags: Geloven vandaag?