• Veerkracht

 Veerkracht – survival voor de 21ste eeuw? Dat is de intrigerende  titel van ons nagelnieuwe magazine. Je komt de term veerkracht overal tegen: in het bedrijfsleven, de psychologie en de politiek. Toch klinkt hij wat dubbelzinnig in de oren. Wat is veerkracht eigenlijk? Waartoe moet ze dienen? Is veerkracht het nieuwe toverwoord dat ons alle veranderingen kritiekloos moet doen slikken? Dat onze ‘rek’ altijd maar vergroot in een maatschappij waarin flexibiliteit, onzekerheidstolerantie en aanpassingsvermogen de sleutelwoorden zijn? Of is veerkracht net wat ons vitaler maakt en met meer zin doet leven? Die link tussen zingeving en veerkracht vormt de focus van het magazine. Zo biedt het een unieke invalshoek in het huidige debat over veerkracht.  

 

Experts Dirk de Wachter, Stefan Vanistendael en Herman Westerink kijken vanuit dit zingevingsperspectief naar veerkracht. Ilse Cornu en Johan Van der Vloet interviewen Frankrijks beroemdste psychiater Boris Cyrulnik, de ‘paus’ van de veerkracht. Hun verhalen worden gelardeerd met getuigenissen van veldwerkers. Allemaal zoeken ze hoe spiritualiteit en religie als bronnen van verbinding en veerkracht kunnen fungeren.

Neem al eens een kijkje op www.kerknet.be/microsite/veerkracht. Deel daar je eigen veerkrachtverhaal om anderen een hart onder de riem steken. 

 

Ontdek het magazine nu en bestel het vandaag nog!

Bestelinfo:  5 euro, vanaf 20 ex 4 euro per exemplaar

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Veerkracht

  • Model: 3494
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 5,00€


Tags: Veerkracht