• Geroepen om te dienen

 Werkers in de wijngaard van de Heer

Auteur: Simons Dankers

Paus Benedictus XVI heeft onlangs opgeroepen tot moedige initiatieven ter bevordering van roepingen in de plaatselijke kerken. Deze vraag is van bijzonder belang voor de Nederlandse Kerkprovincie, waar in de laatste kwart eeuw het aantal priesters in actieve dienst van de bisdommen tot eenderde is gedaald. En de laatste jaren worden er in de voltijdse seminarieopleidingen in totaal meer kandidaten van buitenlandse dan van Nederlandse afkomst opgeleid. “Ieder plaatselijke kerk moet steeds ontvankelijker en opmerkzamer worden voor de roepingenpastoraal”, aldus de paus.

Tegen deze achtergrond is in Nederland een opmerkelijk initiatief genomen: een katholieke stichting verspreidt op dit moment massaal een rijk geïllustreerd en gemakkelijk toegankelijk boekje over het priesterschap. De uitgave is bedoeld als een bemoediging voor de katholieke gelovigen en als een stimulans voor jongeren om na te denken over de vraag of God hen roept tot het priesterschap.

De auteur is een jonge Nederlandse theologiestudent uit Baarn, Simon Dankers (1984), die op dit moment een proefschrift voorbereidt in Sankt Augustin in Duitsland. In een schitterende opmaak met korte overwegingen schetst hij een inspirerend en realistisch beeld van wat het betekent om zich als priester te geven aan Christus en zijn Kerk. Ook verschillende jongeren die zich als seminarist of priester aan de Kerk willen geven, komen aan het woord in vlot leesbare getuigenissen.
Van dezelfde auteur verscheen eerder bij Colomba een studie over de theologie van het lichaam volgens paus Johannes Paulus II: In liefde verenigd (inmiddels 5e druk)

17 x 24 cm. 96 pag.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Geroepen om te dienen

  • Model: 3281
  • Beschikbaarheid:
  • 7,80€


Tags: Geroepen om te dienen