• Moge ik mezelf kennen, moge ik U kennen


Sinds zijn aantreden als bisschop van Roermond heeft Mgr. Frans Wiertz elk jaar in de vastentijd een retraite voor priesters en diakens georganiseerd. Afgelopen jaar werd deze verzorgd door emeritushoogleraar Mgr. dr. Piet Stevens uit Heerlen. De teksten van die retraite zijn nu verschenen in het boek ‘Moge ik mezelf kennen, moge ik u kennen’.


Mgr. Stevens koos in overleg met de bisschop voor zijn retraite een thema waarin het Paasmysterie centraal stond, alsmede de daaruit voortvloeiende taak van elke pastor om Christus present te stellen, Zijn Blijde Boodschap te verkondigen en Zijn sacramenten te bedienen. “De retraite van Mgr. Stevens is daarmee een haast profetische afsluiting geworden van de reeks van vierentwintig bisdom-retraites,” zo schrijft bisschop Wiertz in het voorwoord. De spirituele rijkdom en de diepgang van de voordrachten zijn volgens de bisschop buitengewoon de moeite waard om te lezen en te herlezen.

Mgr. Dr. Piet Stevens is priester van het bisdom Roermond. Als hoogleraar kerkelijk recht doceerde hij onder meer aan de universiteiten van Heerlen, Nijmegen, Leuven en Straatsburg. Ook was hij verbonden aan de kerkelijke rechtbank van het bisdom Roermond. Van 1998 tot 2002 was Mgr. Stevens secretaris-generaal van de Nederlandse Bisschoppenconferentie. De laatste jaren legt hij zich toe op de studie van de bijbel, liturgie en de spiritualiteit van mystiek auteurs. Hij publiceerde recentelijk diverse boeken hierover.


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Moge ik mezelf kennen, moge ik U kennen

  • Model: 3667
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 14,95€


Tags: Moge ik mezelf kennen, moge ik U kennen - Piet Stevens