• Liefde is...jezelf geven

 De christelijke visie op het huwelijk

 Zichzelf volledig aan de ander geven, een gezin stichten dat één is, nieuw leven schenken en trouw blijven aan de huwelijkspartner tot aan de dood – ziedaar de ingrediënten van een grote liefde en van het geluk.

We voelen dit allemaal intuïtief aan, en we dromen ervan zonder dat we ons daar goed bewust van zijn ... maar ook beschouwen het vaak genoeg als een onbereikbare droom, een utopie. En toch is het mogelijk: met Christus.

Vijftig jaar geleden schreef Paulus VI een profetisch document over de echtelijke liefde, de encycliek Humanae Vitae. Zijn boodschap werd aangevuld en verder ontwikkeld door het onderricht van Johannes Paulus II, Benedictus XVI en Franciscus, zodat we vandaag de dag een diepgaande en moderne visie ter beschikking hebben op het christelijke huwelijk – een visie die op overtuigende wijze beantwoordt aan de meest nobele verlangens die leven in het hart van de mens.

Stéphane Seminckx (Brussel, 1958) is priester en doctor in de geneeskunde en de theologie. Dit boek (oorspronkelijk geschreven in het Frans) is ook vertaald in het Spaans.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Liefde is...jezelf geven

  • Model: 3763
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 12,50€


Tags: Liefde is...jezelf geven