• Een "missionaire parochie" gaan worden...

 

Auteur: Pastoor H.J.J.A. Spiertz

(links op foto ontvangt pastoor Spiertz de prijs R.K. parochie v.h. jaar 2012 uit handen van priester Roderick Vanhögen)

“Een missionaire parochie gaan worden. Enkele handreikingen”

 Om te evangeliseren volstaat het Doopsel, zegt paus Franciscus, die de christenen oproept Jezus Christus te verkondigen. “Evangeliseren is de missie van de Kerk; is de missie van mij, van u, van ons. Iedereen dient het Evangelie te verkondigen, vooral door en met zijn leven! Om te evangeliseren dienen we open te staan voor de werking van Gods Geest, zonder angst voor wat Hij van ons vraagt of waarheen Hij ons leidt. Hij stelt ons in staat het geloof te beleven, ervan te getuigen, en zal de harten verlichten van hen die we zullen ontmoeten”. Geïnspireerd door de paus zelf mogen we met hem op weg gaan, en gaan evangeliseren “tot aan het uiteinden der aarde”.

 

Pastoor H.J.J.A. Spiertz heeft geprobeerd om enkele handreikingen te doen, om een ‘missionaire parochie’ te gaan worden,  die -naar het voorbeeld van paus Franciscus- “op weg gaat, opbouwt en belijdt”, die -in deze tijd- gaat evangeliseren.

 

In het eerste hoofdstuk geeft pastoor Spiertz een analyse van de huidige situatie van de Kerk en in een volgend hoofdstuk schetst hij zijn visie. Vervolgens heeft hij gepoogd dat verder uit te werken in een hoofdstuk over het veranderend pastoraat. Tenslotte schildert de pastoor een droom voor de toekomst om het belang van de verbeelding te benadrukken.

 

“Een missionaire parochie gaan worden. Enkele handreikingen” is een boekje dat parochies in Nederland en Vlaanderen kan helpen om “voort  te gaan”; het boekje heeft niet alleen goede bronvermeldingen maar de auteur komt ook met concrete suggesties, van belang ‘voor de toekomst’.

 

Het boekje is gratis te downloaden via onderstaande link:


KLIK HIER

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Een "missionaire parochie" gaan worden...

  • Model: Pastoor Spiertz
  • Beschikbaarheid:
  • 0,00€


Tags: Een "missionaire parochie" gaan worden...