• Levenslessen van een abt

 De 7 stappen naar een leven volgens Benedictus

In dit inspirerende en praktische boek laat Abt Christopher Jamison van Worth Abbey, de abdij waar de BBC TV-serie The Monastery (Het klooster) speelde, zien hoe de lessen van het kloosterleven en het onderwijs van St. Benedictus in praktijk kunnen worden gebracht in ons hectische, moderne en onkloosterlijke leven.

Deze TV-serie ging over vijf moderen mannen, die veertig dagen en veertig nachten deelnamen aan het kloosterleven, terwijl tv-camera's hen in hun ontwikkeling volgden. Het beeld van monniken die aandachtig en behulpzaam reageerden op de problemen van gewone mensen betekende een verrassing voor miljoenen kijkers die ervan uitgingen dat monniken niet meer 'van deze tijd' zijn.

In dit boek geeft Abt Christopher een schets van de wijsheid van St. Benedictus en doet hij suggesties hoe mensen buiten het klooster deze kunnen toepassen. Hij wil vooral degenen aanspreken, die niet goed weten wat te geloven, maar wel op zoek zijn naar geestelijke ruimte en rust in de drukken en verwarrende wereld.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Levenslessen van een abt

  • Model: 2771
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 14,95€


Tags: Levenslessen van een abt