• Getuigenis van Patricia Manders-Vos

 

 

Ik ben van huis uit rooms-katholiek opgevoed met alle sacramenten behalve de H. Biecht.  In 1997 kwam er een meisje bij mij in het kerkelijk jongerenkoor, die naar de WJD in Parijs ging. Ze nodigde me uit om met haar mee te gaan en ik zei spontaan: ja! Het leek me geweldig om met leeftijdsgenoten uit de gehele wereld het geloof te kunnen delen, omdat er in mijn omgeving weinig gelovige jongeren waren.

 

Het was een ervaring die voorgoed mijn leven zou veranderen. Het is bijna niet in woorden uit te drukken wat het betekent om met 1,2 miljoen gelovige jongeren bij de Eiffeltoren samen te zijn…zo stil te zijn…dat je de wind kan horen ruisen…Toen ik om me heen keek was het alsof ik al mijn broers en zussen zag. Het geloof met anderen delen gaat nu eenmaal een dimensie dieper dan gezamenlijke hobby’s of interesses.

 

Op de terugreis deed onze 26-jarige busleider een heel positief getuigenis met betrekking tot het gaan biechten en dit heeft me het laatste duwtje in de rug gegeven om een half jaar later zelf voor het eerst het Heilig sacrament van ‘verzoening en vergeving’ te ontvangen. Je bent  tegenwoordig niet meer verplicht om dit in een biechtstoel te doen en daar voel ik me persoonlijk een stuk prettiger bij. Het was net alsof een baksteen van mijn schouders viel en dus behoorlijk emotioneel, maar zo’n rijke ervaring dat ik deze iedereen gun. Hierna wist ik dat ik mijn geloof meer zou willen doorgeven dan voorheen.

 

Op een woensdag op mijn werk, voelde ik duidelijk dat God aan mijn schouder trok en in mijn hart het volgende sprak: je bent hier klaar en Ik wil dat je voor Mij gaat werken. Later bad ik tot God: o.k., maar waar moet ik dan naar toe? Een paar dagen later ontving ik een brief van Mgr. F. Wiertz voor roepingenzondag en daar stond in: er is werk in de kerk. We hebben je nodig! Ik wilde een theologische deeltijdopleiding gaan doen en dit combineren met een pastoraal-administratieve baan bij het Bisdom. Palmzondag had ik een gesprek met de Bisschop en toen ging alles in een stroomversnelling. Op 17-09-2001 ging ik voor het Bisdom Roermond werken (na 11 jaar bij een Japans bedrijf gewerkt te hebben) en heb in 2006 mijn theologisch diploma van Duc in Altum (3-jarige HBO-opleiding katholiek jongerenwerker) gehaald.

 

Patricia Manders-Vos

 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Getuigenis van Patricia Manders-Vos

  • Model: Patricia Manders-Vos' getuigenis
  • Beschikbaarheid:
  • 0,00€


Tags: Mijn persoonlijke getuigenis - Patricia Manders-Vos