• Tussen Doopvont en Evoluon

Thomas van Aquino voor de 21e eeuw

 

Thomas van Aquino was een wat atypische Middeleeuwer. Geen man van het Herfsttij, maar van de lente en de zomer. Hij trok al denkend krachtige lijnen, ploegde energiek de grond om en zaaide onbekommerd.

Het beste van twaalf eeuwen christendom stond hem ten dienste. Meer dan anderen van zijn tijd had hij toegang tot de filosofische en theologische bronnen.

Hij was niet minder dan Luther en Calvijn een man van de Bijbel, maar had geen last van hun complexen. Hij hoefde zonodig geen aartsbisschop te zijn, maar wijdde zijn talent geheel aan de studie.

De goede verhouding die hij had met filosofen en wetenschappers, verklaart de titel die voor dit boek gekozen is: Tussen doopvont en Evoluon. In onze tijd hebben atheïstische wetenschappers soms het hoogste woord en krijgen veel aandacht. Thomas nodig hen uit meer te zien en te geloven door ruimer te denken. Maar ook gelovige lezers kunnen veel parels ontdekken in dit unieke en caleidoscopische boek.

Drs. J.R.M. Groos is geboren in Boxtel (1944). Na zijn opleiding aan de HBS ging hij verder met sociologie en studeerde af aan de Katholieke Hogeschool Tilburg.Dit werd gevolgd door een studie theologie aan de Katholieke Universiteit Nijnmegen van 1970 tot 1978. Na zijn werk als districtscatecheet in Oss werd Groos in 1987 priester gewijd voor het bisdom’s-Hertogenbosch, waar hij als emeritus-pastoor werkzaam is in Kaatsheuvel.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Tussen Doopvont en Evoluon

  • Model: 3675
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 18,00€


Tags: Tussen Doopvont en Evoluon - Thomas van Aquino voor de 21e eeuw