• Hij is ons leven - Mgr. F. Wiertz

Columns van Bisschop Frans Wiertz 

 

Bijna 50 jaar lang schreef mgr. Wiertz regelmatig columns. Eerst voor parochiebladen, later voor huis-aan-huisbladen, het bisdomblad De Sleutel en de website van het bisdom. De mooiste columns van de laatste jaren zijn nu gebundeld in het boek ‘Hij is ons leven’. Op zaterdag 18 november is het in Roermond gepresenteerd. De bundel wordt uitgeven bij gelegenheid van zijn afscheid als bisschop van Roermond, begin volgende maand. Het boek is een vervolg op de bundels met columns die eerder werden uitgegeven.

 

De omslag bevat een schilderij van Theo Kuijpers uit Maastricht. Het is een van de staties uit de kruisweg die Kuijpers eind jaren zeventig, begin jaren tachtig van de vorige eeuw maakte voor de HH. Monulphus en Gondulphuskerk in de Maastrichtse wijk De Heeg, waar de bisschop destijds als bouwpastoor werkzaam was. Het schilderij toont Christus die zijn kruis door een Limburgs landschap draagt en symboliseert daarmee de actualiteit van het geloof in onze tijd. Dat is ook wat de bisschop in zijn teksten probeert weer te geven.

 

In het bijna 200 pagina’s tellend boek komen alle thema’s aan bod, die bisschop Wiertz tijdens zijn werkzame leven belangrijk vond. De columns nemen vaak de actualiteit als uitgangspunt en proberen van daaruit een link naar het geloof te leggen.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Hij is ons leven - Mgr. F. Wiertz

  • Model: 3683
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 17,90€


Tags: Hij is ons leven - Mgr. F. Wiertz